Pagina web în construcţie. Mulţumim pentru înţelegere!

Articole

Anteriorul|12|Următorul

Pescuit pe lacuri cu vegetatie

2014. Aprilie 10. Joi

Lacurile pline de vegetatie sunt in general ocolite de pescarii de crap, marea majoritate prefera sa treaca lunile de vara, atunci cand vegetatia cade la fund, pentru a aborda aceste locatii. Cu toate ca nu este un pescuit comod, pescuitul pe acest tip de locatii totusi are multe avantaje.

mai multe...

O partida de pescuit si inca ceva

2014. Aprilie 10. Joi
Imi amintesc si azi prima zi in care am fost pe Sanpaul, totul virgin, o vegetatie abundenta atat pe maluri cat si in apa, o iarba cruda crescuta prospat in ceea ce vor deveni mai tarziu standuri de pescuit incat iti era mila sa o calci cu piciorul. Dar mai presus de toate astea sariturile frecvente de crap din apropierea malurilor si conturarea prin vegetatia deasa din lac a adevarate canale prin care puteai intui cu usurinta circulatia crapilor. Dar incet balta a intrat in sistem, sa spunem, vegetatia a fost eradicata, standurile s-au transformat in pamant batatorit, iar sariturile crapilor s-au mutat in centrul lacului, cu o mica exceptie: standul 18.mai multe...

O partida de pescuit pe canicula

2014. Aprilie 10. Joi
Avertizarile meteo de canicula nu m-au impiedicat sa poposesc pe Sanpaul pentru partida de pescuit fulger. Am avut o delegatie in zona si mi-am zis sa raman la o partida de pescuit peste noapte.

 

mai multe...

Localizare si strategii flexibile

2014. Aprilie 10. Joi
Acum vre-o doua saptamani Istvan, administratorul fermei de la Sanpaul, ma intreaba unde ar putea merge la un pescuit de crap intr-un mic concediu, undeva pe aproape, la noi in tara. Trecem impreuna in revista posibilele locatii dar nu reusim sa gasim nici una cu avantaje majore fata de Sanpaul, avantaje care sa faca sa merite deplasarea. Pare putin hilar pentru el un pescuit la locul de munca, dar eu scot in evidenta avantajele de a pescui pe propria locatie: ocazia de a fi in postura de pescar si nu cea de administrator, posibilitatea de a vedea balta si din alta perspectiva.mai multe...

Cupa Sanpaul 2013

2014. Aprilie 10. Joi
Cu mare reticenta am privit acest nou concurs pe Sanpaul, m-am inscris doar fiindca imi place aceasta balta si mi-am propus sa nu lipsesc de la nici un eveniment organizat aici. A fost organizat de data aceasta cu doar 16 echipe si limitari serioase atat in privinta cantitatii de nada cat si in ce priveste natura ei, doar boilesuri si pasta.

mai multe...

Sanpaul - Tancabesti de Ardeal

2014. Aprilie 10. Joi
Daca faceam un pronostic in privinta locatiei unui lac de pescuit fara indoiala ma indreptam direct spre Tinutul Secuiesc. Oameni gospodari si seriosi au simtit oportunitatea infintarii unui lac dde pescuit sportiv la crap si s-au apucat de treaba. Au facut-o in cel mai serios mod in care stiu ei face lucrurile, adica extrem de tipicari in privinta detaliilor, atenti la toate aspectele ce implica o astfel de activitate.

mai multe...

,,Two Tones’’ de Sanpaul

2014. Aprilie 10. Joi
In una din recentele partide de pe Sanpaul am mai descoperit un exemplar de crap ,,Two Tones’’, cum am mai spus, sunt fascinat de aceste exemplare. De data asta este unul si mai interesant, este un exemplar frumos de crap romanesc.

mai multe...

Sanpaul, balta cu retinere

2014. Aprilie 10. Joi
Exemplul cel mai elocvent ca ,,omul sfinteste locul’’ o reprezinta aceasta balta. In fond o afacere pe cat de simpla pe atat de eficienta, un exemplu de oportunitati de afaceri pentru acest domeniu.


mai multe...

17-16, un scor de pescuit

2014. Aprilie 10. Joi
Da, 17 crapi au fost prinsi pe Sanpaul la ,,Cupa Prieteniei’’ de catre 22 de echipe. Am mai repetat , Sanpaul este o balta salbatica care raspunde foarte prost la conditii de presiune, galagie, tot ce ar putea reprezenta un pericol pentru peste. Imediat dupa concurs au inceput discutiile: nu ar mai fi peste, pestele a fost scos din apa, pozele cu capturi sunt de la populare...

mai multe...

Cupa Prieteniei- Sanpaul

2014. Aprilie 08. Marţi
Desi mi-am promis sa ocolesc concursurile de crap, pentru Sanpaul am zis ca fac o exceptie, asa ca iata-ma inscris la primul concurs organizat pe aceasta balta. Nu am fost deloc optimist in privinta desfasurarii competitiei, dar in fond e un concurs, trebuie doar sa prinzi mai bine decat restul participantilor. Alaturi de mine am invitat la acest concurs un bun prieten: Dorin Marincean.


mai multe...
Anteriorul|12|Următorul
Agropisc.ro © 2024 Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de: Maxweb