Pagina web în construcţie. Mulţumim pentru înţelegere!

Sanpaul, balta cu retinere

Articole 2014. Aprilie 10. Joi

Exemplul cel mai elocvent ca ,,omul sfinteste locul’’ o reprezinta aceasta balta. In fond o afacere pe cat de simpla pe atat de eficienta, un exemplu de oportunitati de afaceri pentru acest domeniu.
In linii mari pescarul plateste o taxa in care are dreptul sa retina o anumita cantitate de peste, in cazul in care prinde mai mult peste poate retine in plus, contra cost, pestele pescuit. Da, este simpla si des intalnita dar baltile din zona noastra din pacate uita sa mai populeze locatiile, dau vina pe braconaj, pescarii nu mai vin, afacerea intra in picaj.
La Sanpaul lucrurile functioneaza din plin. Balta foarte frumoasa ofera posibilitatea de a te bucura din plin de o partida de pescuit pe parcursul unei zile. Desi o zona fara traditie in consumul de peste si fara un mare potential in ce priveste populatia din zona, balta este plina atat in wekeend cat si in cursul saptamanii. Am inteles ca are in jur de 10.000-15.000 de pescari in fiecare an. Saptamanal se populeaza cu peste 500 kg de peste, populari care completeaza saptamanal pestele pescuit din balta.

O afacere foarte profitabila pentru Ferma Piscicola, practic comercializeaza direct pestele, fara cheltuieli legate de transport, cheltuielile comerciale si mai ales lantul intermediarilor. O afacere simpla si eficienta, dar mai ales longeviva datorita seriozitatii administratiei.
Inca nu imi dau seama de ce nu exista un asemenea lac pe langa fiecare mare localitate din tara, se alearga dupa tot felul de afaceri complexe si cele mai simple sant la indemana.

Ce pescar nu si-ar petrece o dupamasa in natura sa prinda un peste proaspat pe care apoi sa-l gateasca cu mandrie in familie, in loc sa-l cumpere din supermarket.
Si de pescari nu ducem lipsa! 

Sursa: www.alinpitters.ro


Înapoi

Comentarii - numai pentru utilizatori înregistrat

Înregistraţi-vă sau autentificaţi.


Agropisc.ro © 2022 Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de: Maxweb