Pagina web în construcţie. Mulţumim pentru înţelegere!

Limbă

  • RO
  • HU

Aria protejată

Popasul păsărilor de la Sânpaul este o rezervație naturală avifaunistică, unde se pot observa multe specii de păsări în habitatul lor natural...


 Popasul păsărilor de la Sânpaul este în partea sud-estică a satului şi a fost înfiinţată în anii '80. Între anii 1982-1985, lângă Sânpaul a fost construită o amenajare piscicolă care cuprinde mai multe lacuri pe o suprafaţă de 210 hectare, care, ulterior, au fost declarate rezervaţie naturală la nivel judeţean. Prin legea 5/200, 10 hectare din această rezervaţie locală au fost declarate rezervaţie naţională.

Zona este una umedă semisărată, cu heleştee şi bălţi, cu plante hidrofile stufărișuri și păpuriș, o vedetaţie specifica Dobrogei, ceea ce reprezintă un fenomen ciudat. Se mai găsesc şi specii de plante protejate precum orhidee şi specii relicte.

 


În rezervaţia ornitologică s-au observat peste 250 de specii de păsări, iar o concentraţie de specii atât de mare pe o suprafaţă atât de mică reprezintă o raritate în Europa. Aici cuibăresc mai multe specii de păsări migratoare de baltă (unele ocrotite prin lege), printre care: cormoranul mare (Phalacrocorax carbo), șorecarul comun (Buteo buteo), buhaiul de baltă (Botaurus stellaris) sau nagâțul (Vanellus vanellus).

                                    


La marginea rezervaţiei există o cărare de unde se pot observa păsările în mediul lor natural fără a fi incomodate. Vizitarea este supusă condiţiilor rezervaţiei, adică se poate face numai pe traseele prestabilite, numai în perioadele de vizitare admise, grupuri de maximul 6 persoane care sunt însoţite obligatoriu de ghid.


Agropisc.ro © 2024 Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de: Maxweb