Pagina web în construcţie. Mulţumim pentru înţelegere!

O partida de pescuit pe canicula

Articole 2014. Aprilie 10. Joi

 

Avertizarile meteo de canicula nu m-au impiedicat sa poposesc pe Sanpaul pentru partida de pescuit fulger. Am avut o delegatie in zona si mi-am zis sa raman la o partida de pescuit peste noapte.


Am ales sa pescuiesc in parte din fata a lacului, o zona cu apa mai adanca. In dreapta  mea un mic golf imprejmuit de o perdea deasa de stuf mi s-a parut zone extrem de promitatoare. Am ales  sa pescuiesc cu o lanseta in aceasta zona, cu doua sa ies in larg pe directia balizelor, iar cu una din lansete sa ma joc in zona malulului din stanga. Desi am ajuns destul de devreme pe lac nu mi-am pus mari sperante pentru o captura pe timpul zilei. Am aruncat lansetele si m-am adapostit la umbra oferita de cort.


Crapii de Sanpaul au respectat insa bunul obicei din ultimele partide si la cateva ore de la sosirea pe lac un crap Koi colorat a insistat sa ma salute. Dupa aceasta captura din nou s-a lasat linistea, doar platicile au avut tupel sa mai provoace averizorii din cand in cand. Speranta mea era in continuare lasarea serii. Inainte de ora 22, imediat dupa inserat pleaca o lanseta din cele aruncate in larg, iar in timpul drilului mai pleaca cea aruncata in mal. Era unul din drilurile duble de care am parte pe Sanpaul si pe care le urasc, mai ales cand pescuiesc singur. Peste noapte am mai avut apoi parte de inca sese prezentari, din care oi crapi sariti de 10 kg. Opt prezentari peste noapte si una in cursul zilei zic eu ca e o partida reusita pentru caldura excesiva de afara. Ce m-a indignat din nou a fost lipsa prezentarilor pe lansetele plasate in golf in zon deversorului, dar si lipsa de activitate pe cele amplasate in imediata apropiere a stufului, zone considerate fierbinti de orice pescar cu ceva  experienta.
Parasesc lacul dimineata deja cu gandul la o urmatoare partida aici.


Sursa: www.alinpitters.ro


Înapoi

Comentarii - numai pentru utilizatori înregistrat

Înregistraţi-vă sau autentificaţi.


Agropisc.ro © 2022 Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de: Maxweb