Pagina web în construcţie. Mulţumim pentru înţelegere!

Localizare si strategii flexibile

Articole 2014. Aprilie 10. Joi

Acum vre-o doua saptamani Istvan, administratorul fermei de la Sanpaul, ma intreaba unde ar putea merge la un pescuit de crap intr-un mic concediu, undeva pe aproape, la noi in tara. Trecem impreuna in revista posibilele locatii dar nu reusim sa gasim nici una cu avantaje majore fata de Sanpaul, avantaje care sa faca sa merite deplasarea. Pare putin hilar pentru el un pescuit la locul de munca, dar eu scot in evidenta avantajele de a pescui pe propria locatie: ocazia de a fi in postura de pescar si nu cea de administrator, posibilitatea de a vedea balta si din alta perspectiva.

Ne sincronizam saptamana de concediu si iata-ne impreuna pentru o partida de pescuit pe Sanpaul. Descarcam bagajele si pana spre seara reusim sa aruncam lansetele in apa. Istvan ocupa standul 24, un stand de pe care acces la liziera de stuf din preajma golfului, iar eu standul 23, un stand cu iesire spre mijlocul baltii dar si cu posibilitatea de a putea pescui in lateralul standului, in lipsa unor vecini.

Spre seara Istvan sparge gheata cu un frumos romanesc ce se apropie de 12 kg, pe mine insa o durere groaznica de cap ma baga foarte devreme in sacul de dormit. Prima noapte trece fara nici o prezenta la lansetele mele si inca cateva exemplare modeste pentru Istvan.Incepem dimineata cu mare chef de pescuit, eu cu o mare dorinta de a reduce din diferenta dintre capturile noastre. Istvan alege sa pescuiasca cu o montura cu plumb pierdut, fire de 0,26 si la carlig o bila de belachan si o jumatate de bila de squid cu menta, eu aleg sa pescuiesc cu pasta pe plumb si cu game de birdfooduri la carlig, alternand pe rand diferite bile din aceasta gama. Toate boilesurile folosite fac parte din game de nada CarpPlus.  Dimineata in schimb tot Istvan este cel ce reuseste sa puncteze, ma depaseste clar nu doar prin numarul capturilor ci si prin marimea lor. Ma incapatanez sa pescuiesc tot in acest mod, nu doresc sa schimb nimic din strategie si nada, optimist imi spun ca lucrurile se vor schimba in favoarea mea. Intradevar peste putin timp lanseta aruncata in mal imi aduce si mie o prima captura, insa destul de modesta. La scurt timp mai pleaca una din lansete, de data asta un frumos crap romanesc lung, care imi ofera un dril frumos. Imi revine optimismul si imi spun ca voi reusi sa recuperez diferenta, scorul e abia 4-2. Dar lucrurile nu aveau sa evolueze bine pentru mine, ziua apartine lui Isvan care reuseste sa puna pe saltea o gramada de pesti frumosi, majoritatea peste media baltii, undeva in jur de 12-13 kg. Eu in schimb excelez la capitolul caras si platica, o consecinta a pescuitului meu cu multa pasta si gama birdfood. Clar deja partida am pierdut-o, dar nu schimb inca nimic, doresc sa vad pana unde poate merge diferenta. Peste noapte lucrurile evolueaza la fel, Isvan prinde toata noaptea pesti frumosi, eu reusesc abia spre dimineata doua capturi, din nou destul de modeste. In ultima dimineata un frumos exemplar de crap Koi doreste sa ne salute, acesta de fapt incheie si seria capturilor lui Isvan.S-a dovedit ca atat strategia cat si nada folosita de Isvan au fost extrem de bune, incapatanarea mea de a schimba ceva in strategia si nada mea a dus aproape la esecul partidei mele. Acei zece metri cu care Isvan a pescuit mai departe au produs extrem de multe capturi fata de monturile mele cu pasta care eu credeam ca isi vor arata superioritatea in materie de atractie. Inca o data se pare ca localizarea a batut nada, iar imposibilitatea de a-ti adapta strategia la conditiile partidei te transforma in victima pe malul apei.

Mi-a placut compania lui Istvan, sincer intotdeauna am prins pesti mai bine decat vecinii mei, au fost extrem de rare cazurile in care nu reaseam asta. Imi doresc parteneri de pescuit tenace, asemenea lui, de departe experienta lui pe malul apei si-a spus cuvantul si pe malul Baltii de la Sanpaul.
Cu mare nerabdare astept Cupa CarpPlus de pe Sanpaul, concurs in care acest experiment o sa cantareasca mult in clasarea mea. O sa vedeti asta!


Sursa: www.alinpitters.ro


Înapoi

Comentarii - numai pentru utilizatori înregistrat

Înregistraţi-vă sau autentificaţi.

#12016.09.15 19:39

Agropisc.ro © 2022 Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de: Maxweb