Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!

Nyelv

  • RO
  • HU

Halfajták

Elöző|1|Következő

Leső harcsa (Silurus glanis)

2013. Augusztus 21. Szerda
Kárpát-medence egyik legnagyobbra növő őshonos ragadozó hala, amelyet ízes, szálka nélküli húsa miatt sokan kedvelnek. Megtalálható minden olyan folyóban és állóvízben, ahol előfordulnak mély, gödrös részek, bedőlt fák, kőrakások, elsüllyedt hajók, amelyek árnyékában a ragadozó biztosan rejtőzhet.
bővebben...

Csuka (Esox lucius)

2013. Augusztus 21. Szerda
Hazai vizeinkben honos ragadozóhal. Ívása február-március körülre esik. Télen nem vermel, így a csuka lékből is horgászható. Kiválóan lát a vízben, szeme rendkívül érzékeny. Tápláléka vegyes, mindent elfogyaszt, ami a vízben él, mozog. Saját faját sem kíméli.
bővebben...

Ezüst kárász (Carassius auratus)

2013. Augusztus 21. Szerda
Ezt a Délkelet-Ázsiából származó halat 1954-ben telepítették a hazai vizekbe. Ettől kezdve rohamosan terjedt - manapság egész Európában megtalálható.
Szintén rendkívül sikeres fajnak tekinthetjük.
bővebben...

Amur (Ctenopharyngodon idella)

2013. Augusztus 21. Szerda
Eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Eredetileg a növényzettel sűrűn benőtt vizekbe tették a vegetáció visszaszorítása érdekében.
bővebben...

Ponty (Cyprinus carpio)

2013. Augusztus 21. Szerda
Legismertebb és legnépszerűbb halunk,  szívós és nem túl kényes a táplálékra. Férgeket, csigákat, rovarlárvákat és vízi növényeket fogyaszt és akár 50 évig is élhet. Húsa igen kedvelt. A ponty eredetileg Dél-Európa folyóiból származik, valamint Kínából és Japánból. Európa folyóiban ma már alig található meg.
bővebben...
Elöző|1|Következő
Agropisc.ro © 2024 Minden jog fenntartva. Programozta: Maxweb